Mist voorkomt stress bij groente en fruit

 In Default

Ook al ben je als aardbei vanuit Spanje 3 dagen op transport geweest, je kunt toch heel fris en fruitig aankomen bij de consument. Althans wanneer je bij Plus Van Gurp in het schap terechtkomt én hebt meegedaan aan het Fresh Demo project. Fresh Demo Aardbeien verloren 72 % minder vocht, hadden een 20 % langere houdbaarheid, meer smaak en aroma, een groener kroontje, een hoger vitamine- (+ 4,4%) en hoger polyphenolgehalte (+25%) vergeleken met aardbeien die op de regulier manier door de keten waren behandeld. Het geheim erachter: ‘dry-mist’.
Onderzoekers vonden de positieve invloed van dry-mist ook voor wilde perzik, druiven, nectarines, bloemkool, andijvie en asperges. “Hier word je als ondernemer wel enthousiast van”, zei Pieter-Jan van Gurp, eigenaar van Plus Van Gurp die de dry-mist technologie al sinds 2013 in huis heeft. Hij hoopt dat ketenpartners hun producten ook in de mist gaan zetten. “Dan komt het product beter bij je achterdeur aan.”

Lees verder