Groenteman met 3 sterren legt lat nog hoger en verbetert extra op kwaliteit met mist

 In Default

Goirle, 19 juni 2018. Zoals ochtenddauw boven een akker, hangt er een deken van mist boven de groente en het fruit van AGF Speciaalzaak De Braacken Groente & Fruit uit Goirle. In oktober is de speciaalzaak bekroond met drie sterren door de organisatie Groenteman met Ster. Kort na de ‘Sterrenregen’ installeerde Contronics in deze prachtige winkel een mistsysteem.

Waarom? De ondernemer (Gerrit Krebaum) speelt in op de wens van de klant. “Vers kan nog verser, de klant wenst een veelzijdig assortiment van Top Kwaliteit. De mistinstallatie in de schappen en koeleilanden dragen voor een zeer belangrijk deel bij aan deze wens. Het werkt als volgt: de mist zorgt voor een verhoogde luchtvochtigheid waardoor de producten niet uitdrogen. Bijkomend voordeel is het natuurlijke koeleffect. Groente en fruit blijven zo lekker vers, én behouden hun topkwaliteit!”

Ook de consument merkt dat de producten langer vers blijven aldus de vers specialist. Dat is niet alleen fijn voor hen, maar ook voor heel Nederland. Jaarlijks gooien we in ons land voor 4 miljard euro aan voedsel weg. Door het gebruik van Dry Misting in ‘van oogst tot schap’ wordt voedselverspilling fors teruggedrongen. Bovendien koelt de mist de producten op een duurzame wijze, het systeem gebruikt slechts een fractie van de energie die conventionele koeltechnieken nodig hebben. “Ieder centje telt”, legt Gerrit uit. “Er is nu veel minder derving, wij verkopen niet alleen meer, maar ook een beter product met een langer uitstalleven …de klanttevredenheid is aanzienlijk gestegen”, aldus Gerrit.

De mist is gemaakt van het zuiverste water, zonder toevoegingen. De kwaliteit van het water wordt continu bewaakt, de hygiëne is gegarandeerd. Oftewel, de mist is net zo gezond als de groente en het fruit die er onder liggen!

Lees meer op ADN